Minden kategória

Vállalati hírek

Ön itt van:Kezdőlap> Hírek > Vállalati hírek

Hogyan válasszunk Padel ütőt?

Idő: 2022-11-09 Találatok: 48

Akár haladó játékos, akár új Padelnél, a megfelelő ütő kiválasztása fontos döntés. Az ütők széles választéka létezik a piacon, de nem mindegyiknek azonos az ára és a teljesítménye, tehát melyik a megfelelő az Ön számára?

Az első dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy nincs olyan, hogy „a tökéletes Padel ütő”. Azonban minden bizonnyal létezik a Padel ütő, amely a legjobban illik az Ön számára. Eltekintve az olyan szempontoktól, mint az ár vagy az esztétika, van néhány jellemző, amely meghatározza, hogy a Padel ütő hogyan teljesít a kezében, és ezek a fő vezérelvek a Padel ütő kiválasztásakor. Az ütő megvásárlásakor a legfontosabb tényező a játékszinted és az ütő által kínált jellemzők a játékodhoz.

4

1. Az ütődnek meg kell egyeznie a játékszinteddel

● Kezdő,

● Rendszeres játékos (középfok)

● Haladó vagy professzionális

2. Tartósság

A Padel ütőnek, mint minden más terméknek, jó minőségűnek kell lennie. A labda elütésének eredendő célja miatt azonban bizonyos tulajdonságok kombinációjának kell lennie, mint például az alacsony súly, a rugalmasság és a szilárdság. Ez azt jelenti, hogy összetétele különböző, változó ellenállású és tartósságú anyagok ideális kombinációját foglalhatja magában.

Alapvetően egy Padel egyetlen darabnak tűnhet, de valójában három különböző kompozíciójú rész van, amelyek egyetlen formává olvadnak össze:

● A keret vagy profil: a fő ütközési terület külső része, amely biztosítja az ütő szilárdságát és szilárdságát.

●Az ütközési felület: az ütő legfontosabb része, mivel ez az a terület, ahol a labda eltalál, és a teljesítmény az ütő összetételétől függ.

●A tengely: általában egy gumi vagy markolat köré tekerjük, ahol az ütőt kezeljük.

3

3. Megfelelő súly

Az ütők általában könnyebbre (375 grammnál kisebb) vagy nehezebbre (375 gramm feletti) oszthatók. Ezek mindegyike más-más teljesítményt ad a hintának, ezért ajánlatos a súlyt a játék szintjétől függően megválasztani.

Ezzel kapcsolatban vegye figyelembe, hogy bár könnyebben és gyorsabban tudunk mozgatni egy könnyű ütőt (ideális röplabdajátékhoz), Ön azonban elveszíti erejét a lövések során, különösen, ha elfáradunk. Egy nehéz ütőt nehezebb mozgatni, másrészt viszont nagyobb erőt ad az ütközés során. Az ütő súlyának kezelésének kulcsa attól függ, hogy ez a súly hogyan oszlik el magában az ütőben.

4.Egyenleg

A Padel ütőben a mérleg azt a pontot jelzi, ahol a súly legnagyobb része a függőleges tengelye mentén összpontosul. Az egyenleg lehet:

Magas: ezeket az ütőket „nagy fejeknek” nevezzük, mert súlyuk közelebb összpontosul az ütő fejéhez (a fogantyú másik végéhez). Annak ellenére, hogy kisebb a súlyuk, a súlyt a kezünktől távolabb helyezve úgy érezzük, hogy nagyobb a súlyuk. Az ilyen típusú ütők nagy erőt adnak, de túlterhelhetik a csuklót, mivel a súly messzebbre kerül, így nagyobb a fellépő erő (több erő szükséges az ütő megtartásához). Ezeknek a magas egyensúlyú ütőknek általában gyémánt alakúak a teteje.

Középső/kiegyensúlyozott: a súly egy kicsit közelebb van a fogantyúhoz, ami jobb kezelhetőséget biztosít az ütővel; így nagyobb kontrollt biztosít, és kisebb terhelést biztosít a csuklón. Ezek az ütők általában könnycsepp alakúak, és egyes modellek kerekek is lehetnek.

Alacsony: a súly koncentrációja messze alatta, a fogantyú közelében van, és ez kiváló irányítást biztosít, mivel a kéz immár könnyebben tud mozogni. De hiányzik belőle az erő, ami elengedhetetlen a röplabda és a védekező lövésekhez. A tapasztalt, nagy tapintással rendelkező játékosok általában használják, és bár ellentmondásosnak tűnik, kezdőknek is ajánlott, mert jobb kontrollt tesz lehetővé. Ezek az ütők általában kerek formájúak. Legújabb formaformánk referenciaként szolgál.

2

Összefoglalva, ne feledje, hogy nem minden ütő áll egyformán jól. Ehelyett mindenkinek olyan modellre lesz szüksége, amely megfelel a fizikai állapotának és a játék szintjének. Ahogy készségei fejlődnek, az ütőben keresett teljesítmény is fejlődik, de a fent ismertetett kritériumok hasznosak maradnak a következő Padel ütő kiválasztásakor.

1

Forró kategóriák